eHerkenning leveranciers vergelijken

Er zijn zes aanbieders van eHerkenning, wij vergelijken ze hieronder. De prijzen van eHerkenning aanvragen staan in het overzicht hieronder, inclusief de onverwachte extra kosten zoals de kosten voor een face-to-face controle bij het eHerkenning aanvragen op niveau 3. Wilt u de aanbieders van eHerkenning met elkaar vergelijken op een ander niveau dan niveau 3? Kijk dan hierboven in het menu bij niveaus.

eHerkenning kosten vergelijken

Reconi KPN Z login Quovadis We-ID Digidentity
EH3 middel 1 jaar € 40,90 € 45 € 41 € 45 € 41 € 41
Opvragen KvK uittreksel € 7,50 Gratis Gratis Gratis Gratis Gratis
1 Machtiging EH3 Gratis Gratis Gratis Gratis Gratis Gratis
SMS Gratis Gratis Gratis Gratis Gratis Gratis
Beheermodule Gratis Gratis Gratis Gratis Gratis Gratis
Face-to-face controle € 10 € 10 Gratis Gratis Gratis Gratis
Totaal € 58,40 € 55 € 41 € 45 € 41 € 41
Reconi Review KPN Review Z login Review Quovadis Review We-ID Review Digidentity Review

Goedkoopste eHerkenning

Marktwerking
De prijs van eHerkenning wordt bepaald door de onderlinge concurrentie van de verschillende leveranciers van eHerkenning. Om deze reden is het belangrijk om goed de eHerkenning kosten te vergelijken. De kosten veranderen namelijk met enige regelmaat.

Ons advies: Z login
Z login is voor ons de beste keuze als leverancier voor eHerkenning. Dit vanwege de nette prijs zonder onverwachte extra kosten en een handige Beheermodule waarin u eenvoudig machtigingen kunt beheren. Daarnaast is de aanvraagprocedure relatief eenvoudig en hoeft u geen onnodige mobiele applicaties te installeren om eenmalig eHerkenning aan te vragen.

Korting
Bij Z login kunt u op twee manieren korting krijgen:

  • Door eHerkenning aan te vragen voor een langere periode: bij een contract van 3 jaar betaalt u jaarlijks €29,95 in plaats van €41.
  • Bent u lid van een brancheorganisatie zoals Bouwend Nederland, LTO of INretail? Dan heeft u recht op nog eens 15% extra korting.

eHerkenning aanbieders vergelijken

Zoals te zien is in het overzicht hierboven, is onze beste keus niet de leverancier met de laagste prijs. Wij baseren onze keuze namelijk op verschillende factoren zoals de gebruiksvriendelijkheid, de aanvraagprocedure, de verwerkingstijd en de prijs.

Mogelijke onverwachte kosten:

Face-to-face controle
Bij niveau 3 eHerkenning aanvragen is een face-to-face controle nodig. Hierbij komt iemand langs om de opgegeven identiteit te controleren. Sommige aanbieders van eHerkenning vragen hier geld voor, andere niet.

Machtigingen
Bij Z login kunt u uw werknemers onbeperkt gratis voor diensten machtigen, terwijl dit bij andere leveranciers slechts gedeeltelijk gratis is. Zo moet u bij Reconi bijbetalen na 10 machtigingen en bij KPN moet u al na 5 machtigingen bijbetalen.

Bovenstaande tarieven zijn voor eHerkenning op niveau 3 met een geldigheid van 1 jaar. Bij het bepalen van een geldigheidsduur zijn twee dingen belangrijk:

  1. eHerkenning verlengen is net zoveel werk als eHerkenning aanvragen. Hoe langer de geldigheidsduur, hoe minder werk het u kost.
  2. Als u een langer contract afsluit, dan betaalt u per jaar lagere kosten.

Bij Z login zijn de machtigingen en Beheermodule GRATIS , mede daardoor adviseren wij Z login.

* Tarieven zijn per middel per jaar (laatst gecontroleerd op 20-5-2021)


Wat is de goedkoopste eHerkenning

eHerkenningsmiddelen worden geleverd door zes erkende commerciële partijen, die stuk voor stuk kosten maken voor het uitleveren, beheren en door ontwikkelen van eHerkenning. De eHerkenning die geleverd wordt is bij iedere aanbieder hetzelfde, maar de prijzen lopen uiteen. Het staat leveranciers vrij om zelf de prijs te bepalen, maar aangezien de partijen met elkaar concurreren, houden ze de prijzen samen scherp. Voor in ieder geval de volgende zaken maken ze kosten:

  • Controleren gegevens
  • Uitgifte van middelen
  • Toegang tot dienstverleners
  • Identificatie
  • Extra kosten voor eenmalige wachtwoorden
  • Extra kosten voor gebruik Beheermodule

Het is verstandig om bij de eHerkenning aanvraag ervoor te zorgen dat alle gegevens kloppen, aangezien de meeste leveranciers een bedrag rekenen voor het achteraf wijzigen van gegevens. Vul de eHerkenning aanvraag dus nauwkeurig in en zorg ervoor dat er geen fouten in de aanvraag zitten. Zo voorkomt u onnodige vertraging en kosten.