eHerkenning vergelijken

Altijd de goedkoopste eHerkenningaanbieders vinden

Met zes aanbieders, die er elk een ander aanbod, regels en uitgifteproces op nahouden, kan het moeilijk zijn om door de bomen het eHerkenningsbos nog te zien. Daarom vergelijken we op deze pagina de aanbieders op alle mogelijke criteria. Dat stelt u in staat om snel het eHerkenningsmiddel te vinden bij een leverancier die het beste bij u past.

eHerkenningaanbieders vergelijken

Net als bij bijvoorbeeld supermarkten veranderen leveranciers regelmatig hun prijzen om nieuwe gebruikers aan te trekken. Het is daarom raadzaam om prijzen voortdurend te vergelijken, om altijd de beste deal te hebben.

Reconi KPN Z login Quovadis Connectis Digidentity
EH3 middel 1 jaar € 43 € 45 € 45 € 45 € 45 € 72
Opvragen KvK uittreksel € 7,50 € 7,50 Gratis Gratis Gratis Gratis
1 Machtiging EH3 Gratis Gratis Gratis Gratis Gratis Gratis
SMS Gratis Gratis Gratis Gratis Gratis Gratis
Beheermodule Gratis Gratis Gratis Gratis Gratis Gratis
Face-to-face controle € 20 € 10 Gratis Gratis Gratis € 17,50
Totaal € 70,50 € 62,50 € 45 € 45 € 45 € 89,5
Reconi Review KPN Review Z login Review Quovadis Review Connectis Review Digidentity Review

Toelichting


Bij EH3 vindt een fysieke legitimatiecontrole plaats op het moment dat de EH3 middelen persoonlijk worden afgeleverd. Prijs, aanvraagprocedure en aanbod verschillen per aanbieder. eHerkenning leveranciers vergelijken wordt daarom aangeraden.

Machtigingen van Reconi

  • Tot 10 machtigingen betaalt u geen kosten. Vanaf 10 of hoger betaalt u € 10 per jaar.
  • Machtigingen op alle diensten (EH3) kunnen aangeschaft worden voor  € 10 per jaar.

Machtigingen van KPN

  • Tot 5 machtigingen betaalt u geen kosten. Vanaf 5 of hoger betaalt u € 15 per jaar.
  • Machtigingen op alle diensten (EH3) kunnen aangeschaft worden voor  € 15 per jaar.

Bij Z login zijn de machtigingen en Beheermodule GRATIS , daarom adviseren wij Z login

* Tarieven zijn per middel per jaar (laatst gecontroleerd op 09-04-2019) 


Waarom eHerkenning aanbieders vergelijken?eHerkenning vergelijken

Er zijn zes erkende leveranciers van eHerkenningsmiddelen. Dat betekent dat de overheid deze private partijen toestaat eHerkenningsmiddelen aan te bieden. Omdat deze partijen niet publiek zijn, staat het hen vrij om zelf de prijs van een middel te bepalen. Wat overal gelijk is, is de veiligheid van een middel – waar het ook wordt aangeschaft. Er zitten wel verschillen in de service, het aanvraagproces en hoe snel een middel wordt uitgegeven. Maar omdat de bedrijven met elkaar concurreren, is er niet een partij die ronduit nadelig is: het hangt volledig af van uw behoeften welke voor u de beste keus is.

Prijzen van eHerkenning vergelijken

Wie eHerkennning wil aanvragen en over de beste deal wil kunnen beschikken, kan gebruik maken van onze eHerkenningprijsvergelijker. Deze zet de prijzen van alle erkende eHerkenningaanbieders naast elkaar, zodat u te allen tijde zicht hebt op het best mogelijk aanbod voor uw situatie.

Prijzen van eHerkenning bepalen

De prijs van eHerkenning hangt af van het betrouwbaarheidsniveau van een middel, maar ook van hoeveel en welke machtigingen benodigd zijn. Sommige aanbieders verstrekken machtigingen tot een bepaald betrouwbaarheidsniveau gratis.

Kosten van eHerkenning

eHerkenningsmiddelen worden geleverd door zes erkende commerciële partijen, die stuk voor stuk kosten maken voor het uitleveren, beheren en doorontwikkelen van eHerkenning. Het doel van ieder bedrijf is hetzelfde, maar de prijzen lopen uiteen. Het staat leveranciers vrij om zelf de prijs te bepalen, maar aangezien de partijen met elkaar concurreren, houden ze de prijzen samen scherp. Voor in ieder geval de volgende zaken maken ze kosten:

  • Uitgifte van middelen
  • Toegang tot dienstverleners
  • Identificatie
  • Extra kosten voor eenmalige wachtwoorden
  • Extra kosten voor gebruik beheermodule

Het is slim om er bij de aanvraag van een eHerkenningsmiddel voor te zorgen dat alle gegevens kloppen, aangezien de meeste leveranciers een bedrag rekenen voor het achteraf wijzigen van gegevens.

Uitgifteproces van eHerkenning

1.Goedkope aanbieder kiezen

Eerst kiest u de aanbieder die het beste bij u past. Met onze vergelijkingstool is het eenvoudig om de goedkoopste aanbieder te vinden.

2. eHerkenning aanvragen

Wanneer u een keuze voor een eHerkenningsaanbieder heeft gemaakt, kan de aanvraag worden gestart. Zorg ervoor dat de gegevens kloppen en alle gevraagde documenten worden meegestuurd.

3. Uitgifte eHerkenningsmiddel

De snelheid van uitgifte van een middel hangt af van het betrouwbaarheidsniveau: als middelen per fysieke post moeten worden verstuurd, gaan er uiteraard meer dagen overheen. Middelen met een laag betrouwbaarheidsniveau worden soms nog op dezelfde dag geleverd.