Voor de zzp’er: eHerkenning aanvragen voor het UWV

eHerkenning aanvragen zzp uwv

Wanneer u als zzp’er bij het UWV wilt inloggen, dan moet u daarvoor eHerkenning aanvragen. Voor zzp’ers zijn er wel bepaalde dingen waar rekening mee gehouden moet worden tijdens het eHerkenning aanvragen. Zeker wanneer u dit doet voor het UWV, maar ook voor andere overheidsinstanties. De eHerkenning aanvraag werkt iets anders, omdat de controles iets anders verlopen voor zzp’ers. Dit heeft alles met de registratie in de KvK te maken, hieronder meer informatie hierover.

Zzp’ers en het Burgerservicenummer (BSN)

Wanneer u als zzp’er eHerkenning aanvraagt, dan is het nodig om uw BSN te registreren. Dit nummer mag ook niet worden afgeschermd wanneer u een kopie doorstuurt van uw identiteitsbewijs. Dit heeft alles te maken met de manier waarop dienstverleners zoals het UWV, de Belastingdienst en de Douane werken. Normaal gesproken wordt bij het eHerkenning aanvragen gekeken naar het RSIN nummer, bij eenmanszaken werkt dit iets anders. Hier wordt namelijk gekeken naar het BSN van de eigenaar van de eenmanszaak: de zzp’er dus.
U kunt eHerkenning aanvragen bij zes leveranciers die door de overheid zijn gecertificeerd. U kunt er dan ook vanuit gaan dat het BSN op een veilige manier wordt verwerkt. Na een versleutelde registratie van dit nummer wordt het vernietigd.

Inloggen bij het UWV werkt nog steeds niet voor zzp’er

U heeft eHerkenning aangevraagd, het BSN geregistreerd, de juiste machtigingen geregeld en alsnog kunt u niet inloggen bij het UWV? Wees gerust, waarschijnlijk ligt het niet aan u of uw eHerkenning aanvraag. Het UWV is nog druk bezig om het inloggen voor zzp’ers met eHerkenning gereed te krijgen. Bekijk hier wat de status is van het UWV omtrent inloggen voor zzp’ers. Wanneer het goed werkt voor zzp’ers, dan kunt u wél inloggen bij het UWV met eHerkenning. Zolang u maar het BSN goed hebt geregistreerd.

Voor de zzp’er: eHerkenning aanvragen voor het UWV

Ervaringen

Heeft u ervaring met dit onderwerp?

Beoordeel dit artikel:
Beoordeling Be the first one!

Uw mening is belangrijk! Schrijf een review!