Vakbeurzen eHerkenning van UWV trekken veel bezoekers

UWV beurs eHerkenningHet UWV heeft meerdere vakbeurzen over eHerkenning georganiseerd waar alle leveranciers van eHerkenning aan deelnamen. Bezoekers konden hier direct hulp krijgen bij het eHerkenning aanvragen. Naast de aanwezigheid van alle leveranciers van eHerkenning waren ook vertegenwoordigers van het UWV aanwezig. Deze vakbeurzen vonden plaats in Utrecht, Assen en Eindhoven. Uiteraard was eHerkenningkiezen.nl er ook bij om nieuwe ontwikkelingen bij de leveranciers in de gaten te houden.

UWV en eHerkenning

De vakbeurzen werden ingeleid door een presentatie van het UWV waarbij nog maar eens werd uitgelegd wat eHerkenning is, waarom het noodzakelijk is en hoe het eHerkenning aanvragen werkt. Vervolgens konden de bezoekers (werknemers van middelgrote organisaties die hun eHerkenning aanvraag nog niet hebben afgerond) langs bij de verschillende leveranciers van eHerkenning. Aan de gestelde vragen werd andermaal duidelijk dat eHerkenning aanvragen niet altijd eenvoudig is wanneer de bedrijfsstructuur complex is.

Ontwikkelingen binnen eHerkenning

De belangrijkste ontwikkeling rondom eHerkenning is de ontwikkeling rondom ketenmachtigingen. Wanneer een organisatie een intermediair wilt machtigen om bij het UWV in te loggen dan kan dat met een ketenmachtiging. Opvallend aan de vakbeurzen van het UWV: de enige leverancier van eHerkenning die actief met ketenmachtigingen adverteerde was Z login. Op het gebied van ketenmachtigingen lijken zij voor te lopen op de andere leveranciers. Ook op hun website is al opvallend veel informatie te vinden over ketenmachtigingen.

Verder waren de bijeenkomsten redelijk goed bezocht met gemiddeld zo’n 200 bezoekers. Of, en wanneer het UWV nieuwe beurzen organiseert is nog niet duidelijk, voorlopig moet eHerkenning aanvragen dus gewoon gebeuren via de websites van de verschillende leveranciers van eHerkenning. Kijk hier voor een goed overzicht van alle leveranciers van eHerkenning.

Vakbeurzen eHerkenning van UWV trekken veel bezoekers

Ervaringen

Heeft u ervaring met dit onderwerp?

Beoordeel dit artikel:
Beoordeling Be the first one!

Uw mening is belangrijk! Schrijf een review!