Twee derde van de boeren regelt zaken RVO.nl zelf

Twee derde van de boeren regelt zaken RVO.nl zelfUit een recente peiling over machtigingen en eHerkenning door RVO.nl blijkt dat tweederde van de agrarische ondernemers zelf de zaken met RVO regelt. Eén derde van de boeren heeft een machtiging gegeven; ruim 83 procent van de agrarisch adviseurs is gemachtigd.

Het niveau van eHerkenning wordt verhoogd

Op dit moment kunnen de meeste ondernemers volstaan met een eHerkenningsmiddel op betrouwbaarheidsniveau 2, maar het niveau voor dienstverlening via RVO.nl, in elk geval een deel daarvan, wordt verhoogd naar niveau 3 als gevolg van de nieuwe Wet Digitale Overheid, die door het ministerie van BZK wordt voorbereid. Deze helpt overheid het betrouwbaarheidsniveau van de digitale dienstverlening te bepalen. RVO.nl was benieuwd hoe ondernemers, en dan specifiek klanten van de gecombineerde opgave, tegen die verhoging aankijken – en of EH3 ook bij andere overheden benodigd was.

Hogere kosten

Uit de peiling blijkt dat slechts 8 procent van de ondernemers een verhoging naar EH3 een goed idee vindt, en 40 procent zelfs actief tegen is. Een belangrijke reden daarvoor zijn de hogere kosten. Het onderzoek werd uitgevoerd in februari 2019, en er deden 276 agrarische ondernemers en 24 agrarisch adviseurs aan mee.

Twee derde van de boeren regelt zaken RVO.nl zelf

Ervaringen

Heeft u ervaring met dit onderwerp?

Beoordeel dit artikel:
Beoordeling Be the first one!

Uw mening is belangrijk! Schrijf een review!