Snel digitaliseren met eHerkenning

Snel digitaliseren met eHerkenningDiVetro, een onafhankelijke specialist voor IT-analyse, sourcing en management, werkt met eHerkenning: als manier om snel en eenvoudig in te loggen bij meer dan 400 overheidsorganisaties is het in de nabije toekomst onmisbaar voor bedrijven. Niek Rooks, partner bij DiVetro, vertelt over de voordelen van eHerkenning.

Als bedrijven willen blijven voortbestaan en groeien, moeten ze sturen en opereren op basis van informatie. DiVetro helpt organisaties daarom zo snel mogelijk naar een hoger niveau in digitalisering. Deze partijen bevinden zich vooral in de (semi)overheid, gezondheidszorg en het onderwijs. 

Als één van de vier partners is Rooks verantwoordelijk voor HR, financiën en accountmanagement. In die hoedanigheid stuitte hij in 2015 op eHerkenning: een digitale manier om de papieren formulieren te versturen richting de gemeente. Deze werden tot dan toe uitgeprint, ingevuld en per fysieke post verstuurd.

DiVetro vraagt tussen de 30 en 40 Verklaringen Omtrent het Gedrag (VOG) per jaar aan. eHerkenning is daarbij ideaal: niet alleen scheelt het papier, maar de kans op fouten is ook een stuk kleiner. Bovendien is het sneller: waar men voor een VOG-aanvraag voorheen naar het loket van de gemeente had gemoeten, gebeurt dit tegenwoordig direct online. Dat scheelt reis- en wachttijd, en daarmee ook geld.

En dan is er nog een ander belangrijk voordeel: aanvraagprocedures zijn niemands hobby. Het is vaak repetitief werk, kan daardoor saai worden en juist daarom voor fouten zorgen. Alle middelen die dat proces inkorten en eenvoudiger maken zijn welkom.

Snel digitaliseren met eHerkenning

Ervaringen

Heeft u ervaring met dit onderwerp?

Beoordeel dit artikel:
Beoordeling Be the first one!

Uw mening is belangrijk! Schrijf een review!