Online intermediair dagen

intermediair ketenmachtigingOp dinsdag 8 oktober is de inschrijving gestart voor de online intermediair dagen. Deelnemen aan deze online intermediair dagen kan op 17 en 18 december 2019. Voor intermediairs veranderd natuurlijk het een en ander. Vanaf november 2019 kunnen intermediairs al niet meer inloggen bij het UWV zonder eHerkenning, vanaf 2020 geldt hetzelfde voor het online portaal van de Belastingdienst. Wilt u dus inloggen bij de Belastingdienst in 2020 namens uw relaties? Dan heeft u een ketenmachtiging nodig. Of hier meer over verteld wordt tijdens de online intermediair dagen is niet helemaal duidelijk. Bent u intermediair en wilt u meer weten over eHerkenning en ketenmachtigingen? Of wilt u weten hoe u zich inschrijft voor de online intermediair dagen? Lees dan verder.

Inschrijven intermediair dagen

De intermediair dagen zijn jaarlijkse evenementen waarbij specialisten van de Belastingdienst, professionele intermediairs kunnen ontmoeten. Tijdens deze intermediair dagen praat de Belastingdienst de intermediairs bij over de meest actuele informatie uit het Belastingplan van 2020.

Inschrijven voor de intermediair dagen kan zo:

  1. U logt in op Forum Salaris en klikt op de persoonlijke profielpagina rechtsboven in de site.
  2. Vervolgens klikt u op ‘profiel’ en neemt de code van het veld FSA ID over. Dit is een code van maximaal 8 cijfers.
  3. Met deze code kunt u zich aanmelden op de internetsite van intermediair dagen voor 17 of 18 december.

Intermediairs, eHerkenning en ketenmachtigingen

Vanaf 1 november 2019 kunnen intermediairs al niet meer inloggen op het werkgeversportaal van het UWV zonder eHerkenning niveau 3. Vanaf 2020 zal ook Mijn Belastingdienst Zakelijk volgen. Voor intermediairs betekent dit dat zij voor hun relaties kunnen inloggen met een ketenmachtiging. Hierbij hoeft de relatie geen eHerkenning te kopen, de intermediair zelf wel. Met een ketenmachtiging machtigt een relatie, de organisatie van de intermediair om bij bepaalde diensten in te loggen, zoals het UWV of de Belastingdienst. De intermediair kan dan vervolgens zelf kiezen welke werknemers binnen de organisatie met deze machtiging aan de slag mogen gaan.

Lees meer over ketenmachtigingen

Online intermediair dagen

Ervaringen

Heeft u ervaring met dit onderwerp?

Beoordeel dit artikel:
Beoordeling Be the first one!

Uw mening is belangrijk! Schrijf een review!