Klanten op locatie identificeren voor eHerkenning

Klanten op locatie identificeren voor eHerkenningOm eHerkenning op hogere betrouwbaarheidsniveaus (vanaf niveau 3) te kunnen aanschaffen, is een fysieke identificatie verplicht: zo weet de leverancier zeker dat de aanvrager is wie hij/zij zegt te zijn. Deze identificatie gebeurt aan de hand van gezichtsherkenning en wordt onder meer uitgevoerd door AMP Groep.

AMP Groep heeft zorgvuldigheid hoog in het vaandel staan. Het bedrijf identificeert klanten voor opdrachtgevers als ABN Amro, KPN, Unifiedpost en KIWA, op een veilige manier: het bedrijf beschikt over twee certificeringen op het gebied van privacybescherming, namelijk ISO 27001 en ETSI.

Hoe werkt het identificeren op locatie? 

Identificatie op locatie werkt als volgt: eerst moet het ID-bewijs van de te identificeren persoon worden gescand, zodat de chip met daarop onder meer de foto kan worden uitgelezen. Vervolgens wordt met gezichtsherkenningssoftware een vergelijking tussen de foto op het ID-bewijs en een ter plekke te nemen foto gemaakt, waarna wordt vastgesteld of er sprake is van een match. Vervolgens zullen (indien benodigd) inlogmiddelen, zoals tokens en authenticatiereaders, direct uitgereikt worden. Ook kan een digitaal, biometrisch contract worden getekend, waarmee online een bankrekening kan worden geopend. Dit contract is volledig rechtsgeldig.

Als identificatie op locatie niet de voorkeur van de klant heeft, kan deze ook online plaatsvinden. AMP zorgt er dan voor dat deze direct tot stand komt: het bedrijft heeft een flexibele IT-inrichting en kan dit soort processen eenvoudig faciliteren.

Waarom kiezen voor AMP Groep?

AMP Groep hecht aan enthousiaste klanten. Daarom worden deze continu op de hoogte gehouden van de voortgang, en kunnen ze de actuele aankomsttijd van de medewerker online volgen. De medewerkers van AMP Groep zijn professionals: op hun tablets van staat de modernste gezichtsvergelijkingssoftware, en in het analyseren van de echtheid van documenten zijn ze uitgebreid getraind. Bovendien beperkt AMP Groep zich niet tot één sector: zowel de financiële dienstverleners, als uitgevers van certificaten en uitzendbureaus maken gebruik van de diensten van AMP Groep.

Klanten op locatie identificeren voor eHerkenning

Ervaringen

Heeft u ervaring met dit onderwerp?

Beoordeel dit artikel:
Beoordeling Be the first one!

Uw mening is belangrijk! Schrijf een review!