Met eHerkenning inloggen op het werkgeversportaal UWV

Met eHerkenning inloggen op het werkgeversportaal UWV

Steeds meer overheidsorganisaties sluiten aan op eHerkenning. Bij eHerkenning logt u met één gebruikersnaam en één wachtwoord veilig in bij alle aangesloten overheidsorganisaties. Ook UWV gebruikt straks eHerkenning. Omdat wij zorgvuldig willen omgaan met gegevens van u en uw werknemers. En omdat wij hiermee zekerheid hebben over uw online identiteit.

U kunt vanaf 22 november 2018 inloggen op het werkgeversportaal met eHerkenning. Hiervoor heeft u een eHerkenningsmiddel nodig. Dit vraagt u aan bij één van de erkende middelenleveranciers van eHerkenning. Let er goed op dat u eHerkenning aanvraagt op betrouwbaarheidsniveau EH3. Anders kunt u geen gebruikmaken van het werkgeversportaal.

Vanaf 22 november kunt u zich machtigen voor de online diensten van UWV. Zonder deze machtigingen kunt u geen gebruikmaken van het werkgeversportaal.Regelt een intermediair zaken voor u? Dan kunt u hem straks ook machtigen om zaken voor u te regelen binnen het werkgeversportaal. Dit heet ketenmachtiging. De intermediair kan dan zijn eigen medewerkers machtigen om zaken voor u te regelen.

Met eHerkenning inloggen op het werkgeversportaal

Uw intermediair moet dan een eHerkenningsmiddel aanvragen bij een leverancier die ook ketenmachtiging aanbiedt.  In de toekomst kunt u niet meer niet meer inloggen op het werkgeversportaal zonder eHerkenning. Wacht dus niet te lang met het aanvragen van uw eHerkenningsmiddel of het machtigen van uw intermediair.

Met eHerkenning inloggen op het werkgeversportaal UWV

Ervaringen

Heeft u ervaring met dit onderwerp?

Beoordeel dit artikel:
Beoordeling Be the first one!

Uw mening is belangrijk! Schrijf een review!