Met eHerkenning inloggen op het werkgeversportaal UWV

Steeds meer overheidsorganisaties sluiten aan op eHerkenning. Bij eHerkenning logt u met één gebruikersnaam en één wachtwoord veilig in bij alle aangesloten overheidsorganisaties. Ook UWV gebruikt straks eHerkenning. Omdat wij zorgvuldig willen omgaan met gegevens van u en uw werknemers. En omdat wij hiermee zekerheid hebben over uw online identiteit.

U kunt vanaf 22 november 2018 inloggen op het werkgeversportaal met eHerkenning. Hiervoor heeft u een eHerkenningsmiddel nodig. Dit vraagt u aan bij één van de erkende middelenleveranciers van eHerkenning. Let er goed op dat u eHerkenning aanvraagt op betrouwbaarheidsniveau EH3. Anders kunt u geen gebruikmaken van het werkgeversportaal.

Vanaf 22 november kunt u zich machtigen voor de online diensten van UWV. Zonder deze machtigingen kunt u geen gebruikmaken van het werkgeversportaal.Regelt een intermediair zaken voor u? Dan kunt u hem straks ook machtigen om zaken voor u te regelen binnen het werkgeversportaal. Dit heet ketenmachtiging. De intermediair kan dan zijn eigen medewerkers machtigen om zaken voor u te regelen.

Uw intermediair moet dan een eHerkenningsmiddel aanvragen bij een leverancier die ook ketenmachtiging aanbiedt.  
In de toekomst kunt u niet meer niet meer inloggen op het werkgeversportaal zonder eHerkenning. Wacht dus niet te lang met het aanvragen van uw eHerkenningsmiddel of het machtigen van uw intermediair.

Ervaringen

Heeft u ervaring met dit onderwerp?

Beoordeel dit artikel:
Beoordeling Be the first one!

Uw mening is belangrijk! Schrijf een review!