Belasting betalen voor straatreclame

De gemeenteraad van Amsterdam besluit in november over een voorstel om reclame belasting reclamebelasting in te voeren in Amsterdam. Als dit voorstel wordt doorgevoerd dan moet er vanaf 1 januari 2020 belasting worden betaald voor reclame die zichtbaar is vanaf de openbare weg.

Kosten

De hoogte van de kosten stijgen samen met het formaat van de reclame-uiting: des te groter het totale oppervlakte van de reclame, des te meer belasting erover betaald moet worden.
Daarnaast stijgen de kosten ook aan de hand van tariefgebieden: in rustige delen van Amsterdam hoeft minder betaald te worden dan in drukke delen van de stad. Een reclamebord van 2 vierkante meter kost in Amsterdam noord 84 euro per jaar, terwijl dit in het centrum zo’n 150 euro kan kosten.

Wie moeten er betalen?

De kosten moeten betaald worden door de ondernemers en organisaties die verantwoordelijk zijn voor de reclame. Ook particulieren kunnen een rekening ontvangen: bijvoorbeeld als ze een deel van hun gevel afstaan voor reclame doeleinden. In het voorjaar van 2020 zal de Amsterdamse belastingdienst gaan communiceren wie er reclamebelasting moeten gaan betalen en hoe hoog dit bedrag zal zijn. Reageren op deze reclamebelasting kan met eHerkenning. Dit is nu nog mogelijk met eHerkenning niveau 2, maar de verwachting is dat dit achter niveau 3 eHerkenning zal worden aangeboden.

Wilt u dus eHerkenning aanvragen om te reageren op deze reclamebelastingen in Amsterdam? Dan raden wij het aan om nu alvast eHerkenning niveau 3 aan te vragen.

Belasting betalen voor straatreclame

Ervaringen

Heeft u ervaring met dit onderwerp?

Beoordeel dit artikel:
Beoordeling Be the first one!

Uw mening is belangrijk! Schrijf een review!