RVO

Bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) kunnen ondernemers online zaken regelen, zoals het aanvragen van subsidies of vergunningen. Bij het RVO is het mogelijk om met eHerkenning in te loggen bij verschillende diensten zoals mijn.rvo.nl en eLoket.
Welk niveau eHerkenning moet u aanvragen om bij het RVO in te kunnen loggen?

eHerkenning aanvragen voor het RVO

Wanneer u eHerkenning wilt aanvragen voor het RVO is het belangrijk om goed te kijken naar welk niveau eHerkenning u nodig hebt. Het RVO biedt vele diensten aan en voor verschillende diensten is een verschillend niveau eHerkenning nodig. Voor het eLoket is bijvoorbeeld eHerkenning niveau 1 nodig, voor het Energielabel voor woningen is niveau 2 nodig en voor mijn.rvo.nl dient u eHerkenning niveau 3 aan te vragen. Wanneer u eHerkenning op meerdere niveaus nodig hebt, vraag dan altijd het hoogste niveau eHerkenning aan. Hiermee kunt u namelijk ook op lagere niveaus inloggen.
Let op! Hoewel u momenteel met eHerkenning niveau 1 kunt inloggen bij het eLoket, raden wij het af om dit niveau eHerkenning aan te vragen. De verwachting is namelijk dat dit niveau eHerkenning binnenkort zal verdwijnen. Als u twijfelt over het niveau dat u nodig hebt, dan raden wij het altijd aan om eHerkenning niveau 3 (EH3) aan te vragen. Met EH3 zit u bij het RVO altijd goed.

Heeft u nog geen eHerkenning? Het inlogmiddel kan worden aangevraagd bij één van de zes erkende leveranciers van eHerkenning. Wilt u direct eHerkenning aanvragen voor het RVO? Klik dan op “eHerkenning aanvragen”.

Inloggen met eHerkenning bij RVO

Stap 1. Bezoek rvo.nl
Stap 2. Kies een van de erkende leveranciers (Connectis, Creaim | Reconi, Digidentity, KPN, QuoVadis of Z login) en klik vervolgens op “Verder”.Met eHerkenning inloggen op RVO
Stap 3. Vul uw gebruikersnaam en wachtwoord in en vervolg het proces.
Resultaat: U bent nu ingelogd bij de RVO.

back to menu ↑ Diensten bij de RVO

Door in te loggen met eHerkenning kunt u o.a. gebruik maken van de onderstaande diensten:

back to menu ↑ Over RVO

DeRijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) stimuleert ondernemers bij duurzaam, agrarisch, innovatief en internationaal ondernemen. Het is een uitvoerende dienst van de ministeries van Economische Zaken en Landbouw; voorbeelden van de dienstverlening zijn subsidies, octrooien, aanbestedingskennis en schadeafhandeling.
Online diensten die onder het RVO vallen zijn bijvoorbeeld:

mijn.rvo.nl
Op mijn.rvo.nl kunt u uw gegevens wijzigen, registraties doorgeven, vaststellingen en voorschotten aanvragen en uw correspondentie met RVO.nl bekijken. U heeft via mijn.rvo.nl toegang tot Mijn dossier en Handelen namens.

eLoket
eLoket wordt veel gebruikt om te voldoen aan de informatieplicht energiebesparing. Wilt u met dit doel eHerkenning aanvragen? Dan is momenteel eHerkenning niveau 1 voldoende. Toch raden we aan om eHerkenning op een hoger niveau aan te vragen, aangezien niveau 1 eHerkenning gaat verdwijnen. Het kan dus zijn dat u dan binnenkort weer een nieuw eHerkenningsmiddel dient aan te vragen. Met eHerkenning niveau 3 zit u altijd goed bij het RVO, ook in de toekomst en ook bij andere diensten.

In bepaalde situaties kunt u op mijn.rvo.nl inloggen met gebruikersnaam en wachtwoord. Relaties uit België, Duitsland, Spanje, Estland en Kroatië kunnen op mijn.rvo.nl via EU-login inloggen met hun eigen nationale inlogmiddel.

Welk niveau eHerkenning moet ik aanvragen om bij het RVO in te loggen?

De diensten waar u gebruik van wilt maken bepalen het minimale niveau eHerkenning dat u nodig hebt, maar met eHerkenning niveau 3 zit u zeker goed.

Wat kan ik bij het RVO doen met eHerkenning?

Met eHerkenning kunt u inloggen bij verschillende diensten zoals mijn.rvo.nl en eLoket. Bij het RVO kunnen ondernemers bijvoorbeeld subsidies en vergunningen aanvragen.

Kan ik met eHerkenning de Tegemoetkoming coronavirus (TOGS) aanvragen?

Ja dat kan. Het minimale niveau eHerkenning dat ondernemers hiervoor nodig hebben is niveau 1. Bedenk wel dat eHerkenning niveau 1 niet meer gebruikt kan worden bij het RVO wanneer de Wet digitale overheid in werking treedt. Wij raden het daarom aan om direct eHerkenning niveau 3 aan te vragen. Met niveau 3 kunt u ook de TOGS regeling aanvragen.


Kan ik nog meer met eHerkenning dan alleen inloggen bij het RVO?

Met eHerkenning kunt u op een veilige manier inloggen bij meer dan 500 organisaties. Voorbeelden hiervan zijn het UWV, het RVO, de Belastingdienst en verschillende gemeenten.

Ervaringen

Heeft u ervaring met dit onderwerp?

Beoordeel dit artikel:
Beoordeling 0.45 (11 votes)

Uw mening is belangrijk! Schrijf een review!