RDW

Als een bedrijf besluit een voertuig voor langere tijd (maximaal 3 jaar) niet te gebruiken, kan het worden geschorst door de Dienst Wegverkeer (RDW). Daarna zullen belastingen, APK en verzekeringen worden stopgezet. Een voertuig kan ook op een rechtspersoon worden overgeschreven. Moet het voertuig gesloopt worden en is het kentekenbewijs zoek, dan kan een demontagecode worden aangevraagd. Om bij de RDW in te kunnen loggen, is een eHerkenningsmiddel benodigd. Het benodigde betrouwbaarheidsniveau daarbij is 3.

eHerkenning Aanvragen voor RDW

Het benodigde betrouwbaarheidsniveau bij de RDW was altijd EH2/EH2+, maar is sinds het najaar van 2018 verhoogd naar 3. Het kan daarom voorkomen dat een middel dat altijd werkte nu te laag is; voor de zekerheid kunnen bedrijven dit controleren bij hun aanbieder. Als het niveau inderdaad te laag is, kan het middel worden geupgraded of opnieuw worden aangevraagd. Die upgrade is sowieso nodig voor steeds meer overheidsdiensten: vanwege het hogere beveiligingsniveau wordt eHerkenning op betrouwbaarheidsniveau 3 de nieuwe standaard.

Heef u nog geen eHerkenning? Het inlogmiddel kan worden aangevraagd bij één van de zes erkende leveranciers van eHerkenning. Wilt u direct eHerkenning aanvragen voor de RDW? Klik dan op “eHerkenning aanvragen”.

back to menu ↑ Inloggen met eHerkenning bij RDW

Stap 1. Bezoek rdw.nl

Stap 2. Kies een van de erkende leveranciers (Connectis, Creaim | Reconi, Digidentity, KPN, Quovadis, Z login) en klik vervolgens op “Verder”.RDW inloggen met eHerkenning

Stap 3. Vul uw gebruikersnaam en wachtwoord in en vervolg het proces.

Resultaat: U bent nu ingelogd bij RDW.

back to menu ↑ Diensten bij de RDW

Om succesvol in te kunnen loggen bij de RDW, moet bij de aanvraag ‘alle dienstverleners’ worden aangevinkt. Dit staat automatisch vooraf ingevuld, maar het kan zijn dat een bedrijf niet alle diensten nodig heeft. Dan moeten de specifieke diensten die wel nodig zijn, worden aangevinkt. Dat zijn er op dit moment vijf:

Let op: ook deze machtigingen moeten opnieuw worden aangevraagd bij een te laag betrouwbaarheidsniveau.

back to menu ↑ Over RDW

Ervaringen

Heeft u ervaring met dit onderwerp?

Beoordeel dit artikel:
Beoordeling 0.2 (5 votes)

Uw mening is belangrijk! Schrijf een review!