NVWA

Wie actief is in de levensmiddelensector, heeft te maken met de NWA. Om bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) registraties, erkenningen en vergunningen aan te vragen, moet gebruik worden gemaakt van eHerkenning.

eHerkenning aanvragen voor NVWA

Om bij de NVWA te kunnen inloggen, is een NVWA-klantnummer benodigd. Dat kan worden aangevraagd met eHerkenning, dat van betrouwbaarheidsniveau EH2+ moet zijn; middelen met een hoger betrouwbaarheidsniveau kunnen uiteraard ook worden gebruikt. Bij het inloggen moet vervolgens worden gekozen voor ‘alle dienstverleners’ of kunnen specifieke NVWA-diensten worden geselecteerd. Momenteel biedt de NVWA drie diensten op EH2+ niveau aan.Hoewel die bij alle eHerkenningleveranciers kunnen worden geselecteerd, kan er ook voor worden gekozen om losse machtigingen te selecteren. Zie kopje diensten.

back to menu ↑ Inloggen met eHerkenning bij NVWA

Stap 1.  Bezoek nvwa.nl

Stap 2. Kies het juiste onderwerp en formulier

Stap 3. Kies voor ‘Nederlands bedrijf’

Stap 4. Kies een van de erkende leveranciers (Connectis, Creaim | Reconi, Digidentity, KPN, Quovadis, Z login) en klik vervolgens op “Verder”.

Stap 5. Vul uw gebruikersnaam en wachtwoord in en vervolg het proces.

Resultaat: U bent nu ingelogd bij NVWA

back to menu ↑ Diensten bij NVWA

Door in te loggen met eHerkenning kunt de onderstaande diensten gebruiken:

eHerkenning: één inlogmiddel voor alle overheidsdiensten

eHerkenning stelt bedrijven in staat om met één inlogmiddel zaken bij verschillende overheidsportalen en -diensten te regelen. Daarmee is het nog het best te vergelijken met DigiD, maar dan voor bedrijven. Dat was ook de naam van de voorganger van DigiD, maar de functionaliteit van die dienst was te beperkt. eHerkenning is de spirituele opvolger van DigiD voor bedrijven.

Over NVWA

Ervaringen

Heeft u ervaring met dit onderwerp?

Beoordeel dit artikel:
Beoordeling Be the first one!

Uw mening is belangrijk! Schrijf een review!