Gemeente Den Haag

Om met de Gemeente Den Haag online zaken te kunnen doen, is een eHerkenningsmiddel nodig. Met eHerkenning kan veilig, betrouwbaar en gebruiksvriendelijk worden gecommuniceerd: het inlogmiddel kan, mits de juiste machtigingen zijn verstrekt, op meerdere plekken worden gebruikt.

eHerkenning aanvragen voor Gemeente Den Haag

Benodigd betrouwbaarheidsniveau voor Gemeente Den Haag

eHerkenningsmiddelen verschillen op het gebied van betrouwbaarheidsniveau: hoe hoger het niveau, hoe beter de beveiliging. Bij de Gemeente Den Haag geldt minimaal betrouwbaarheidsniveau 3, oftewel eHerkenning Substantieel. Middelen met een lager niveau moeten worden geüpgraded. Bij EH3 hoort een fysieke identificatie, wat – afhankelijk van de leverancier van het middel – op locatie kan gebeuren, of anders op een afgesproken andere plek of het kantoor van de aanbieder. Vanwege die fysieke identificatie is de levertijd van een EH3-middel ook langer, wat iets is om rekening mee te houden.

Heef u nog geen eHerkenning? Het inlogmiddel kan worden aangevraagd bij één van de zes erkende leveranciers van eHerkenning. Wilt u direct eHerkenning aanvragen voor de Gemeente Den Haag? Klik dan op “eHerkenning aanvragen”.

De goedkoopste eHerkenningsmiddelen

eHerkenningsmiddelen worden geleverd door zes erkende leveranciers. Zij leveren allemaal hetzelfde product, maar deze kan variëren in prijs: leveranciers mogen met elkaar concurreren. Dat zorgt ervoor dat de prijzen bij elkaar in de buurt blijven.

back to menu ↑ Inloggen met eHerkenning bij de Gemeente Den Haag

Stap 1. Bezoek denhaag.nl

Stap 2. Klik op “eHerkenning Login”

Stap 3. Kies een van de erkende leveranciers (Connectis, Creaim | Reconi, Digidentity, KPN, Quovadis, Z login) en klik vervolgens op “Verder”.Inloggen Gemeente Den Haag eHerkenning

Stap 4. Vul uw gebruikersnaam en wachtwoord in en vervolg het proces.

Resultaat: U bent nu ingelogd bij de Gemeente Den Haag.

back to menu ↑ Diensten bij de Gemeente Den Haag

Benodigde machtigingen voor Gemeente Den Haag

De Gemeente Den Haag biedt meerdere diensten aan. Het is daarom verstandig om, wanneer u online zaken doet met de gemeente, deze allemaal te selecteren: dan hoeft dit niet meer te gebeuren wanneer u ze in de toekomst nodig heeft. De volgende diensten worden door Gemeente Den Haag aangeboden:

back to menu ↑ Mogelijkheden eHerkenning bij Gemeente Den Haag

Met eHerkenning kan worden ingelogd bij het eIDAS-portaal, om mutaties en inlichtingen aan te vragen voor het Basisregistratie Personen (BRP), en om subsidies aan te vragen. Daarnaast kunnen belastingzaken en heffingen worden afgehandeld, en vergunningen worden aangevraagd. Een overlijdensgeval kan eveneens digitaal worden doorgegeven.

Over de back to menu ↑ duurzaamheid van eHerkenning niveau 3

Waar veel overheidsportalen tot voor kort EH2 of EH2+ vroegen, is dit niveau de afgelopen tijd op steeds meer plekken verhoogd naar EH3, en in de loop van 2019 gaat dit voor nog meer portalen gelden. Omdat eHerkenning in staat stelt tot inloggen op meerdere portalen, is het handig om er alvast over te beschikken.

Gemeente Den Haag

Ervaringen

Heeft u ervaring met dit onderwerp?

Beoordeel dit artikel:
Beoordeling Be the first one!

Uw mening is belangrijk! Schrijf een review!