CJIB

Voor toegang tot een aantal diensten van CJIB kan worden ingelogd met een combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord, maar ook met eHerkenning. Hoe werkt dit?

eHerkenning Aanvragen voor CJIB

Om bij het CJIB in te loggen met eHerkenning, is een eHerkenningsmiddel op het juiste niveau nodig. In het geval van het Businessportaal is minimaal betrouwbaarheidsniveau 2+ nodig.

Heef u nog geen eHerkenning? Het inlogmiddel kan worden aangevraagd bij één van de zes erkende leveranciers van eHerkenning. Wilt u direct eHerkenning aanvragen voor het CJIB? Klik dan op “eHerkenning aanvragen”.

back to menu ↑ Inloggen met eHerkenning op het CJIB-businessportaal

Stap 1. Bezoek cjib.nl

Stap 2. Kies een van de erkende leveranciers (Connectis, Creaim | Reconi, Digidentity, KPN, Quovadis, Z login) en klik vervolgens op “Verder”.

Stap 3. Vul uw gebruikersnaam en wachtwoord in en vervolg het proces.

Resultaat: U bent nu ingelogd bij CJIB.

back to menu ↑ Diensten bij de CJIB

Door in te loggen met eHerkenning kunt de onderstaande diensten gebruiken:

Wilt u snel en veilig informatie opvragen of aan CJIB doorgeven? Volg dan de onderstaande stappen.

Stap 1. Vul het contactformulier in waarvoor u het Businessportaal wilt gebruiken.

  1. MSNP-traject
  2. Organisaties met een groot wagenpark
  3. Businessportaal voor advocaten

Als uw formulier is ontvangen, krijgt u een contract met de werkafspraken.

Stap 2. Zet uw handtekening onder het contract en stuur het terug. Daarna u krijgt u de gegevens waarmee u uw bestanden met eHerkenning kunt downloaden.

back to menu ↑ Over CJIB

Als uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Justitie en Veiligheid verzorgt het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) de inning voor overheidsorganisaties. Om deze taak goed uit te kunnen voeren, werkt het CJIB met organisaties en bedrijven.

Bijvoorbeeld bedrijven die een groot wagenpark beheren en regelmatig boetes doorsturen naar werknemers of klanten, kunnen deze vervangen door digitale exemplaren. Brieven, aanmaningen, beslissingen van de officier van justitie en de kantonrechter zijn allemaal digitaal te ontvangen. Hetzelfde geldt voor bedrijven in de schuldhulpverlening, die mensen met schulden begeleiden en bedragen aan het CJIB moeten betalen: zij kunnen in het businessportaal via een veilige verbinding overzichten van vorderingen opvragen. Omdat deze digitaal zijn aangevraagd, worden ze in de meeste gevallen direct ontvangen. Wijzigingen in trajecten kunnen bovendien direct in het businessportaal worden doorgegeven.

CJIB-businessportaal en eHerkenning

Om op het CJIB-businessportaal in te loggen, hebben bedrijven en organisaties eHerkenning op betrouwbaarheidsniveau 2+ nodig en geregistreerd zijn als gebruiker voor het Businessportaal. Door met eHerkenning in te loggen bij het CJIB-businessportaal kunnen zij vervolgens overzichten opvragen en bestanden uitwisselen.

Ervaringen

Heeft u ervaring met dit onderwerp?

Beoordeel dit artikel:
Beoordeling Be the first one!

Uw mening is belangrijk! Schrijf een review!