Belastingdienst

Ondernemers die bij Mijn Belastingdienst Zakelijk willen inloggen, moeten daarvoor vanaf de zomer gebruik maken van eHerkenning op betrouwbaarheidsniveau 3. Bij de aanvraag hoort een fysieke identificatie. Wie over eHerkenning op betrouwbaarheidsniveau 2 beschikt, kan dat middel tot die tijd gebruiken, maar het ook alvast upgraden.

Mogelijkheden van eHerkenning bij Belastingdienst

Met het hogere betrouwbaarheidsniveau komt ook een nieuw portaal dat beter te gebruiken is op draagbare devices. Ondernemers kunnen dit onder meer gebruiken om loonheffing en vennootschapsbelasting en BTW aan te geven. Het oude portaal blijft vooralsnog online, maar zal langzaam worden uitgefaseerd.

eHerkenning aanvragen voor de Belastingdienst

Bij eHerkenning voor de Belastingdienst hoort straks een nieuwe machtiging, maar die is nog niet beschikbaar. De huidige machtiging Inkomstenbelasting komt te vervallen. Wie toch al EH3 wil aanvragen, doet er goed aan om Alle Dienstverleners op EH3 te kiezen. Dat biedt toegang tot alle huidige en toekomstige diensten.

back to menu ↑ Inloggen met eHerkenning bij de Belastingdienst

Stap 1.  Bezoek belastingdienst.nl en klik op  “inloggen met eHerkenning”

Stap 2. Kies een van de erkende leveranciers (Connectis, Creaim | Reconi, Digidentity, KPN, Quovadis, Z login) en klik vervolgens op “Verder”.Inloggen met eHerkenning Belastingdienst voor Dienstverleners

Stap 3. Vul uw gebruikersnaam en wachtwoord in en vervolg het proces.

Resultaat: U bent nu ingelogd bij de Belastingdienst

back to menu ↑ Diensten bij de Belastingdienst

Door in te loggen met eHerkenning kunt de onderstaande diensten gebruiken:

Diensten
  • Mijn Belastingdienst
  • Inkomstenbelasting
Beoordeling Be the first one!

eHerkenning: één inlogmiddel voor alle overheidsdiensten

eHerkenning stelt bedrijven in staat om met één inlogmiddel zaken bij verschillende overheidsportalen en -diensten te regelen. Daarmee is het nog het best te vergelijken met DigiD, maar dan voor bedrijven. Dat was ook de naam van de voorganger van DigiD, maar de functionaliteit van die dienst was te beperkt. eHerkenning is de spirituele opvolger van DigiD voor bedrijven.

back to menu ↑ Over de Belastingdienst

Als onderdeel van het Ministerie van Financiën heft en int de Belastingdienst Nederlandse belastingen. De Douane, die zorg draagt voor in-, uit- en doorvoer van goederen valt onder de Belastingdienst, net als Toeslagen, dat zorgt voor inkomensafhankelijke toeslagen, en de Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD), die fiscale, financiële en economische fraude tegengaat.

Ervaringen

Heeft u ervaring met Belastingdienst?

Beoordeling:
Beoordeling Be the first one!

Uw mening is belangrijk! Schrijf een review!