Belastingdienst

Voor toegang tot een aantal diensten van de Belastingdienst zoals Mijn Belastingdienst kan worden ingelogd met een combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord, maar ook met eHerkenning. Hoe werkt dit?

eHerkenning aanvragen voor de Belastingdienst

Om bij de Belastingdienst in te loggen met eHerkenning, is een eHerkenningsmiddel op het juiste niveau nodig. In het geval van de Belastingdienst is minimaal betrouwbaarheidsniveau 2 nodig.

Heef u nog geen eHerkenning? Het inlogmiddel kan worden aangevraagd bij één van de zes erkende leveranciers van eHerkenning. Wilt u direct eHerkenning aanvragen voor de Belastingdienst? Klik dan op “eHerkenning aanvragen”.

back to menu ↑ Inloggen met eHerkenning bij de Belastingdienst

Stap 1.  Bezoek belastingdienst.nl en klik op  “inloggen met eHerkenning”

Stap 2. Kies een van de erkende leveranciers (Connectis, Creaim | Reconi, Digidentity, KPN, Quovadis, Z login) en klik vervolgens op “Verder”.Inloggen met eHerkenning Belastingdienst voor Dienstverleners

Stap 3. Vul uw gebruikersnaam en wachtwoord in en vervolg het proces.

Resultaat: U bent nu ingelogd bij de Belastingdienst

back to menu ↑ Diensten bij de Belastingdienst

Door in te loggen met eHerkenning kunt de onderstaande diensten gebruiken:

Diensten
  • Mijn Belastingdienst
  • Inkomstenbelasting
Beoordeling Be the first one!

back to menu ↑ Over de Belastingdienst

Als onderdeel van het Ministerie van Financiën heft en int de Belastingdienst Nederlandse belastingen. De Douane, die zorg draagt voor in-, uit- en doorvoer van goederen valt onder de Belastingdienst, net als Toeslagen, dat zorgt voor inkomensafhankelijke toeslagen, en de Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD), die fiscale, financiële en economische fraude tegengaat.

Ervaringen

Heeft u ervaring met Belastingdienst?

Beoordeling:
Beoordeling Be the first one!

Uw mening is belangrijk! Schrijf een review!