Belastingdienst

Om op het online portaal Mijn Belastingdienst Zakelijk in te loggen, heeft u eHerkenning niveau 3 nodig. Hiermee kunt u al geruime tijd inloggen bij de Belastingdienst, vanaf begin 2020 is het verplicht. U kunt het best zo snel mogelijk beginnen met eHerkenning aanvragen, het kan soms enkele weken duren voor een aanvraag verwerkt is.

Inloggen met eHerkenning kan bij de Belastingdienst op het nieuwe portaal. Dit nieuwe portaal vervangt stap voor stap het oude portaal.
Momenteel kan er gekozen worden om op het nieuwe portaal in te loggen met eHerkenning of DigiD. Dit komt doordat eenmanszaken en ZZP’ers nog niet met eHerkenning kunnen inloggen. Zij loggen voorlopig dus in met DigiD.

eHerkenning aanvragen voor de Belastingdienst

Mede door het veranderen van het portaal, kunnen de diensten van de Belastingdienst nog wijzigen. Zo komt de machtiging ‘inkomstenbelasting’ bijvoorbeeld te vervallen. Bij het eHerkenning aanvragen raden we daardoor aan om te kiezen voor een zogenaamde ‘algemene machtiging’ of een ‘dienstverlenersmachtiging’. Met deze machtigingen bent u automatisch altijd bevoegd om bij alle diensten van de Belastingdienst in te loggen. Wanneer u voor specifieke diensten kiest, en een van de diensten veranderd of verdwijnt, dan kan het zijn dat u opnieuw machtigingen moet wijzigen.

back to menu ↑ Diensten bij Mijn Belastingdienst Zakelijk (het nieuwe portaal)

Onderstaande kunt u regelen met eHerkenning niveau 3 op het nieuwe portaal van de Belastingdienst ‘Mijn Belastingdienst Zakelijk’. Houdt er rekening mee dat steeds meer diensten van het oude naar het nieuwe portaal verschuiven:

Diensten
  • Btw-aangifte
  • correctie btw-aangifte (suppletie)
  • opgaaf ICP
  • rekeningnummer opgeven of wijzigen
  • loonaangifte 2019
  • aangifte vennootschapsbelasting 2018
Beoordeling Be the first one!

 
Voorheen werd er bij de Belastingdienst ingelogd met ‘DigiD voor bedrijven’. Omdat dit te beperkt was in de functionaliteit, is dit vervangen door eHerkenning.
Wilt u eHerkenning aanvragen om in te loggen op Mijn Belastingdienst Zakelijk, vraag dit dan aan op niveau 3. Het advies is om dit eHerkenningsmiddel te koppelen aan een ‘dienstverlenersmachtiging’ waarmee ingelogd kan worden op alle diensten van de Belastingdienst, nu én in de toekomst.

eHerkenning: straks onmisbaar, nu verkrijgbaar.

back to menu ↑ Inloggen met eHerkenning bij de Belastingdienst

Stap 1.  Bezoek belastingdienst.nl en klik op  “inloggen met eHerkenning”

Stap 2. Kies een van de erkende leveranciers (Connectis, Creaim | Reconi, Digidentity, KPN, Quovadis, Z login) en klik vervolgens op “Verder”.Inloggen met eHerkenning Belastingdienst voor Dienstverleners

Stap 3. Vul uw gebruikersnaam en wachtwoord in, vul vervolgens de code in via uw telefoon of OTP device en vervolg het proces.

Resultaat: U bent nu ingelogd bij de Belastingdienst

back to menu ↑ Over de Belastingdienst

Als onderdeel van het Ministerie van Financiën heft en int de Belastingdienst Nederlandse belastingen. De Douane, die zorg draagt voor in-, uit- en doorvoer van goederen valt onder de Belastingdienst, net als Toeslagen, dat zorgt voor inkomensafhankelijke toeslagen, en de Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD), die fiscale, financiële en economische fraude tegengaat.

Ervaringen

Heeft u ervaring met Belastingdienst?

Beoordeling:
Beoordeling Be the first one!

Uw mening is belangrijk! Schrijf een review!