Wat zijn de kosten van eHerkenning?

Aan eHerkenning zijn, zoals bij elk inlogmiddel, kosten verbonden. Toch scheelt het gebruik van eHerkenning bedrijven en gebruikers onder de streep geld. De kosten van eHerkenning hangen af van een aantal verschillende factoren.

Kosten van eHerkenning voor organisaties

Uiteraard is er een verschil in kosten voor organisaties en individuele gebruikers. Een publieke of private organisatie met een publieke taak is als dienstverlener alleen verantwoordelijk voor functioneel beheer van de eigen applicatie. Beheer en ontwikkeling van het inlogsysteem en de achterliggende technologie liggen bij de eHerkenningsmakelaars, uiteraard onder het toeziend oog van de overheid. Organisaties betalen de eHerkenningsmakelaar alleen voor installatie en aansluiting, en jaarlijkse abonnementskosten. Deze kunnen ook driejaarlijks worden betaald, wat een goedkopere optie is.

Kosten van eHerkenning voor individuele gebruikers

Voor individuele gebruikers verschillen de kosten per betrouwbaarheidsniveau. Met uitzondering inlogmiddelen op het hoogste betrouwbaarheidsniveau, EH4, hoeven daarvoor geen aansluitkosten te worden betaald. Wel gelden voor elk niveau abonnementskosten, die oplopen naarmate het niveau hoger wordt. Ook voor individuele gebruikers geld dat een driejaarlijks abonnement goedkoper is dan een jaarlijks abonnement. Aan wijzigingen aan eHerkenningsmiddelen zijn eveneens kosten verbonden. Hoe hoger het niveau van het betrouwbaarheidsmiddel dat wordt aangepast, hoe hoger die kosten zullen uitvallen.

Kosten eHerkenning per leverancier

Leverancier Tarieven
Z login € 35,00
Connectis € 30,00
Quovadis € 38,33
KPN € 33,33
Digidentity *
Reconi € 33,00

 

 

De bovenstaande tarieven zijn gebaseerd op een 3-jarig EH3 abonnement. Aditonele kosten zoals ( SMS, OTP, extra machtigingen, wijzigingskosten, beheermodule, spoedprocedure) zijn niet meegenomen.

Voorbeeldberekening: Een 3-jarig EH3 abonnement bij Z login kost  € 105 / 3  = € 35 per jaar.

* Bij Digidentity kunt u geen 3-jarig abonnement afsluiten.

Ervaringen

Heeft u ervaring met dit onderwerp?

Beoordeel dit artikel:
Beoordeling Be the first one!

Uw mening is belangrijk! Schrijf een review!