Wat zijn de kosten van eHerkenning?

Wat zijn de kosten van eHerkenning

Aan eHerkenning zijn, zoals bij elk inlogmiddel, kosten verbonden. Toch scheelt het gebruik van eHerkenning bedrijven en gebruikers onder de streep geld. De kosten van eHerkenning hangen af van een aantal verschillende factoren.

Kosten van eHerkenning voor organisaties

Uiteraard is er een verschil in kosten voor organisaties en individuele gebruikers. Een publieke of private organisatie met een publieke taak is als dienstverlener alleen verantwoordelijk voor functioneel beheer van de eigen applicatie. Beheer en ontwikkeling van het inlogsysteem en de achterliggende technologie liggen bij de eHerkenningsmakelaars, uiteraard onder het toeziend oog van de overheid. Organisaties betalen de eHerkenningsmakelaar alleen voor installatie en aansluiting, en jaarlijkse abonnementskosten. Deze kunnen ook driejaarlijks worden betaald, wat een goedkopere optie is.

Kosten van eHerkenning voor individuele gebruikers

Voor individuele gebruikers verschillen de kosten per betrouwbaarheidsniveau. Met uitzondering inlogmiddelen op het hoogste betrouwbaarheidsniveau, EH4, hoeven daarvoor geen aansluitkosten te worden betaald. Wel gelden voor elk niveau abonnementskosten, die oplopen naarmate het niveau hoger wordt. Ook voor individuele gebruikers geld dat een driejaarlijks abonnement goedkoper is dan een jaarlijks abonnement. Aan wijzigingen aan eHerkenningsmiddelen zijn eveneens kosten verbonden. Hoe hoger het niveau van het betrouwbaarheidsmiddel dat wordt aangepast, hoe hoger die kosten zullen uitvallen.

Kosten eHerkenning per leverancier

Reconi KPN Z login Quovadis We-ID Digidentity
EH3 middel 1 jaar € 43 € 45 € 45 € 45 € 45 € 41
Opvragen KvK uittreksel € 7,50 € 7,50 Gratis Gratis Gratis Gratis
1 Machtiging EH3 Gratis Gratis Gratis Gratis Gratis Gratis
SMS Gratis Gratis Gratis Gratis Gratis Gratis
Beheermodule Gratis Gratis Gratis Gratis Gratis Gratis
Face-to-face controle € 20 € 10 Gratis Gratis Gratis Gratis
Totaal € 70,50 € 62,50 € 45 € 45 € 45 € 41
Reconi Review KPN Review Z login Review Quovadis Review We-ID Review Digidentity Review

Toelichting


Zoals te zien is in het overzicht hierboven, zijn er drie leveranciers die gezamenlijk de laagste prijs hanteren. Wij raden momenteel Z login aan omdat ze naast de laagste prijs, ook de duidelijkste aanvraagprocedure en de beste klantenservice hebben.

Bij Z login kunt u uw werknemers onbeperkt gratis voor diensten machtigen, terwijl dit bij andere leveranciers slechts gedeeltelijk gratis is. Zo moet u bij Reconi bijbetalen na 10 machtigingen en bij KPN moet u al na 5 machtigingen bijbetalen.

Bovenstaande tarieven zijn voor eHerkenning op niveau 3 met een geldigheid van 1 jaar. Bij het bepalen van een geldigheidsduur zijn twee dingen belangrijk:
1. eHerkenning verlengen is net zoveel werk als het aanvragen van eHerkenning. Hoe langer de geldigheidsduur, hoe minder werk het u kost.
2. Als u een langer contract afsluit, dan betaalt u per jaar lagere kosten.

Bij Z login zijn de machtigingen en Beheermodule GRATIS , daarom adviseren wij Z login

* Tarieven zijn per middel per jaar (laatst gecontroleerd op 10-07-2019) 

Wat zijn de kosten van eHerkenning?

Ervaringen

Heeft u ervaring met dit onderwerp?

Beoordeel dit artikel:
Beoordeling Be the first one!

Uw mening is belangrijk! Schrijf een review!