TenderNed-account koppelen aan eHerkenning: een stappenplan 

TenderNed account koppelen aan eHerkenningWie namens een onderneming wil deelnemen aan digitale aanbestedingen in TenderNed, moet een TenderNed-account koppelen aan een eHerkenningsmiddel. Daarvoor doorloopt u de volgende stappen:

Stap 1: vraag eHerkenning aan

Voor TenderNed is een eHerkenningsmiddel met minimaal betrouwbaarheidsniveau 2 benodigd. U kunt dit aanvragen bij één van de zes erkende leveranciers; een aanvraag duurt gemiddeld enkele werkdagen. Let er bij de aanvraag op dat het KvK-nummer van uw onderneming overeenkomt met dat van de te koppelen onderneming.


Hoewel een eHerkenningsmiddel persoonsgebonden is, en daarom maar aan één gebruikersaccount gekoppeld kan worden, is met één middel wel voor meerdere ondernemingen te werken – zolang elke onderneming waarvoor u wilt werken, u daarvoor machtigt. Per onderneming moet daarvoor wel een los gebruikersaccount aangemaakt worden.

Stap 2: Login op de homepagina van TenderNed

Voer daartoe uw gebruikersnaam en wachtwoord van TenderNed in. 

Stap 3: Voeg uw organisatie toe

Kies voor de optie ‘organisatie toevoegen’, en klik op de daaropvolgende pagina op ‘onderneming toevoegen’

Stap 4: Selecteer uw eHerkenningsleverancier

In de omgeving van eHerkenning kunt u vervolgens uw leverancier kiezen en inloggen met de gebruikersnaam en het wachtwoord dat daarbij horen. Vanaf betrouwbaarheidsniveau 2+ is daarvoor ook de inlogcode benodigd die u per sms ontvangt.

Stap 5: Machtigingenregister

Wanneer de gegevens kloppen, ontvangt u een melding over de registratie in het machtigingenregister. Kies voor ‘uitvoeren’.

Stap 6: Voltooi de koppeling

Vervolgens keert u terug naar de instellingenpagina van TenderNed, waar de koppeling bevestigd kan worden

Gastlid of lokaal beheerder

Wie zich als eerste gebruiker van een onderneming registreert op TenderNed, is automatisch Lokaal Beheerder. Als iemand niet de eerste gebruiker is, wordt deze automatisch gastlid. De Lokaal Beheerder kan deze status wijzigen. Voor meer informatie over de autorisatierollen logt u in op de help-pagina van TenderNed.

TenderNed-account koppelen aan eHerkenning: een stappenplan 

Ervaringen

Heeft u ervaring met dit onderwerp?

Beoordeel dit artikel:
Beoordeling Be the first one!

Uw mening is belangrijk! Schrijf een review!