Ketenmachtiging aanvragen

Ketenmachtiging eHerkenning

Wilt u een ketenmachtiging afgeven zodat uw intermediair namens uw organisatie kan blijven inloggen bij het UWV of de Belastingdienst? Of bent u juist zelf een intermediair en wilt u een ketenmachtiging bij uw relaties aanvragen? Voor beide partijen is hier een duidelijk overzicht van de kosten van ketenmachtigingen bij alle leveranciers en een beschrijving van de verschillende aanvraagprocessen.

Wat zijn ketenmachtigingen?

Met eHerkenning kan een medewerker binnen een organisatie gemachtigd worden. Wanneer een organisatie echter een externe organisatie (een intermediair) wilt machtigen om bijvoorbeeld bij het UWV of de Belastingdienst in te loggen, dan kan dit met behulp van een ketenmachtiging. Hierbij hoeft de organisatie die een ketenmachtiging afgeeft geen eHerkenning aan te schaffen. De intermediair die uiteindelijk aan de slag gaat met eHerkenning heeft wél eHerkenning niveau 3 nodig per werknemer die uiteindelijk moet inloggen.

Het aanvragen (of afgeven) van een ketenmachtiging kost geld. Hoeveel geld dit kost verschilt per leverancier van eHerkenning. Een overzicht van de kosten vindt u hieronder.

Kosten ketenmachtigingen vergelijken

Reconi KPN Z login Quovadis Connectis Digidentity
Prijs per Ketenmachtiging € 39,95 € 25 € 19,95 € 19,95 € 19,95 € 21
Opvragen KvK uittreksel Gratis Gratis Gratis Gratis Gratis X
Face-to-face controle € 10 € 10 Gratis Gratis Gratis X
Totaal € 49,95 € 35 € 19,95 € 19,95 € 19,95 X

* Prijzen zijn per jaar per ketenmachtiging op niveau 3.

Ketenmachtiging bij Z login

Ketenmachtigingen zijn vrij nieuw in de wereld van eHerkenning. Vandaar dat het bij alle leveranciers van eHerkenning nog in ontwikkeling is. Een duidelijke voorloper op het gebied van ketenmachtigingen is Z login. Niet alleen is de aanvraagprocedure het verst in ontwikkeling, ook zijn er duidelijke instructies te vinden op de website en wordt er persoonlijke begeleiding aangeboden indien nodig. Daarnaast komen er steeds nieuwe functies bij in de ‘online beheermodule’. Met een zogenaamde ‘bulk-upload’ is het voor intermediairs mogelijk om grote groepen relaties in één keer uit te nodigen tot het afgeven van een ketenmachtiging.

Hier kunt u informatie over ketenmachtigingen vinden en direct een offerte aanvragen.

Ketenmachtiging bij Reconi

Bij Reconi wordt er gewerkt met het invullen van twee formulieren die ingevuld moeten worden door de partij die een ketenmachtiging aanvraagt en door degene die de ketenmachtiging afgeeft. Tijdens het aanvragen van een ketenmachtiging wordt duidelijk dat er extra kosten aan verbonden zitten, zoals de kosten voor een face-to-face controle en het opvragen van een KvK uittreksel (deze kunt u wel gratis zelf aanleveren als u die in bezit hebt). Mede door deze extra kosten valt de prijs bij Reconi een stuk hoger uit dan bij andere leveranciers van eHerkenning en ketenmachtigingen.

Ketenmachtiging bij KPN

Bij KPN is de prijs iets hoger dan bij andere leveranciers (behalve Reconi) en bovendien is er heel weinig informatie over ketenmachtigingen te vinden op de website. KPN lijkt niet heel goed voorbereid te zijn om ketenmachtigingen te leveren, duidelijkheid over het aanvraagproces krijgt u pas na het aanvragen.

Ketenmachtiging bij QuoVadis

De website van QuoVadis is onduidelijk, maar wanneer de juiste pagina wordt gevonden, is er best veel informatie beschikbaar over ketenmachtigingen.

Ketenmachtiging bij Connectis

Connectis is na Z login het verst op het gebied van ketenmachtigingen. De aanvraagprocedure is helder en de informatie op de website is duidelijk.

Ketenmachtigingen worden momenteel gebruikt om in te loggen op het werkgeversportaal van het UWV of op Mijn Belastingdienst Zakelijk. Bij beide is een ketenmachtiging nodig op niveau 3.

Let op: ketenmachtigingen werken nog niet voor eenmanszaken. Wilt u dus namens een eenmanszaak inloggen bij bijvoorbeeld het UWV m.b.v. een ketenmachtiging, dan moet u op zoek naar een alternatieve methode. 

Ketenmachtiging aanvragen

Ervaringen

Heeft u ervaring met Ketenmachtiging aanvragen?

Beoordeling:
Beoordeling 0.01 (110 votes)

Uw mening is belangrijk! Schrijf een review!