Ik kan niet meer inloggen bij het UWV

UWV inlogscherm eHerkenning

Kunt u niet meer inloggen op het werkgeversportaal van het UWV? Dit kan komen doordat het UWV de ‘oude’ inlogaccounts stapsgewijs aan het afsluiten is. Wilt u blijven inloggen bij het UWV, bijvoorbeeld om ziekmeldingen te doen? Dan heeft u eHerkenning niveau 3 (EH3) nodig.

Stapsgewijs eHerkenning verplichten

Het UWV is al ruim een jaar aan het communiceren dat inloggen op het werkgeversportaal vanaf 1 november 2019 niet meer mogelijk is zonder EH3. Nu bleek echter dat er teveel ondernemers waren die wel regelmatig inloggen bij het UWV, maar nog geen geactiveerd eHerkenningsmiddel in bezit hebben. Om die reden heeft het UWV besloten om de oude accounts stapsgewijs af te sluiten. Door deze maatregel hebben veel ondernemers dus alsnog op tijd een werkend eHerkenningsmiddel kunnen krijgen om in te blijven loggen bij het UWV.

Ik kan ineens niet meer inloggen bij het werkgeversportaal van het UWV

Kunt u ineens niet meer inloggen bij het werkgeversportaal van het UWV? Dan is uw oude account waarschijnlijk afgesloten. Vanaf nu kunt u alleen nog maar inloggen met eHerkenning niveau 3. Heeft u dit nog niet, maar moet u wel met spoed een melding doen bij het UWV? Dan kunt u eHerkenning aanvragen via een spoedprocedure. Dan kunt u vaak binnen twee werkdagen al een werkend eHerkenningsmiddel hebben. Hier zijn natuurlijk wel extra kosten aan verbonden.

Waarom verplicht het UWV eHerkenning?

Vanuit de overheid is de verplichting gekomen om privacygevoelige informatie op een veiligere manier te communiceren. Dit kan dankzij eHerkenning. Met eHerkenning wordt er gecontroleerd wie er inlogt, namens welke organisatie er wordt ingelogd en waar deze persoon voor gemachtigd is namens deze organisatie. Deze controles vinden plaats wanneer u eHerkenning aanvraagt, daardoor gaat er wat tijd overheen en daardoor zijn er ook kosten verbonden aan een eHerkenningsmiddel. Naast het UWV zullen ook andere overheidsorganisaties overgaan op eHerkenning, al zullen ze dat niet allemaal op dezelfde manier doen. Met eHerkenning logt u bijvoorbeeld in bij de Belastingdienst, het RVO, de KvK, de RDW en nog veel meer.

Ik kan niet meer inloggen bij het UWV

Ervaringen

Heeft u ervaring met dit onderwerp?

Beoordeel dit artikel:
Beoordeling Be the first one!

Uw mening is belangrijk! Schrijf een review!