Goedkoopste eHerkenning leverancier vinden

Goedkoopste eHerkenning leverancier

Bent u op zoek naar de goedkoopste eHerkenning leverancier? eHerkenning wordt door zes erkende leveranciers en op vijf verschillende betrouwbaarheidsniveaus aangeboden. De prijzen per eHerkenningsmiddel, betrouwbaarheidsniveau en leverancier lopen uiteen; in onderstaande vergelijkingstool vindt u de beste leverancier, en de actuele prijzen.

Nu eHerkenning leveranciers vergelijken

Het aanbieden van de goedkoopste eHerkenning

Aan het aanbieden van eHerkenning zijn kosten verbonden: het uitleveren, beheren en doorontwikkelen van de dienst is niet gratis. De partijen die eHerkenning leveren, zijn commerciële bedrijven, die hun eigen tarieven mogen bepalen. Die lopen daardoor uiteen. Maar omdat het er zes zijn, is er sprake van gezonde concurrentie, waardoor de prijzen dicht bij elkaar blijven. Tarieven worden daarom regelmatig aangepast. Bij de meeste leveranciers betaalt u voor de volgende zaken:

  • De kosten voor de uitgifte van een eHerkenningsmiddel
  • De kosten voor toegang tot machtigingen (de toegang tot dienstverleners en diensten)
  • De kosten voor identificatie (vanaf betrouwbaarheidsniveau 3)
  • De kosten voor eenmalige wachtwoorden (OTP)
  • De kosten voor gebruik van een beheermodule
  • De kosten voor een recent KvK-uittreksel
  • De kosten voor het achteraf wijzigen van gegevens, indien nodig

De verschillende betrouwbaarheidsniveaus van eHerkenning

Er zijn vijf verschillende betrouwbaarheidsniveaus: EH1, EH2, EH2+, EH3 en EH4. Hoe hoger het niveau, hoe strenger de controlestappen bij de aanvraag, en hoe hoger de prijs. Voor de aanvraag van eHerkenning niveau 3 en eHerkenning niveau 4 wordt bijvoorbeeld het originele identiteitsdocument van de aanvrager gecontroleerd.

De verschillende niveaus zijn gestapeld, wat betekent dat met niveau EH4 ook op alle diensten kan worden ingelogd. Wanneer een online dienst dat niveau vereist, is het dus ook geschikt voor diensten die vragen om een lager betrouwbaarheidsniveau.

Wanneer u al over een laag niveau eHerkenningsmiddel beschikt, hoeft u geen nieuw middel aan te vragen; dit kan tegen betaling ook worden geüpgraded.  

Ervaringen

Heeft u ervaring met dit onderwerp?

Beoordeel dit artikel:
Beoordeling Be the first one!

Uw mening is belangrijk! Schrijf een review!