eHerkenning niveau 4 aanvragen

Bij steeds meer overheidsportalen is eHerkenning met betrouwbaarheidsniveau 4 (EH4) benodigd. Deze zijn verkrijgbaar bij alle zes erkende leveranciers.

eHerkenning Niveau 4 vergelijken

Aanbieder
Prijs (per jaar)
Review
Z login niveau 4 aanvragen
Vanaf € 45
Quovadis niveau 4 aanvragen
Vanaf € 45
We-ID niveau 4 aanvragen
Vanaf € 45
Reconi niveau 4 aanvragen
Vanaf € 45
KPN niveau 4 aanvragen
Vanaf € 55
Digidentity niveau 2+ aanvragen
Vanaf € 72

Toelichting

Bovenstaande prijzen hebben alleen betrekking op een eHerkenningsmiddel. Bekijk de totale kosten voor een werkend EH4 middel.

Welke back to menu ↑ kenmerken heeft niveau 4?

Betrouwbaarheidsniveau

Bij eHerkenning Niveau 4 is het betrouwbaarheidsniveau hoog.

Inlogmethode

Gebruikers loggen in met een PKI-certificaat.

Aanvraagprocedure

Gebruikers kunnen het middel online aanvragen. Uitgifte van het middel gebeurt op basis van een betrouwbaar brondocument en gezichtscontrole. Offline middelen worden per aangetekende post verstuurd.

Controlebevoegdheid

Hun bevoegdheid wordt digitaal gecontroleerd aan de hand van hun registratie bij de Kamer van Koophandel, op locatie aan de hand van hun identiteitsbewijs en dat van de beheerder van de machtiging.

Te gebruiken bij onder andere

Onder EH4 vallen specifieke gemeentelijke, provinciale en landelijke diensten. EH4 voldoet aan de vereisten van eIDAS-niveau Hoog, de Europese verordening die grensoverschrijdende authenticatie mogelijk maakt. Dat betekent dat EH4 ook in het buitenland kan worden gebruikt.

Waar moet u bij de aanvraag van eHerkenning niveau 4 aan denken?

Hoe sneller u alle gegevens bij de leverancier inlevert, hoe sneller een aanvraag kan worden afgerond. Dit zijn zaken waar bij het aanvraagproces naar wordt gevraagd:

  • Organisatiegegevens
  • Gegevens van de bevoegd vertegenwoordiger
  • Gegevens van de gebruiker(s)
  • Een recent KvK-uittreksel van de organisatie waar een natuurlijk persoon op wordt getoond (dus geen holding)
  • Kopie legitimatiebewijzen van de gebruikers die op het middel vermeld worden

De aanvraag vindt niet volledig online plaats: bij eHerkenning niveau 4 hoort een fysieke identificatie. Dit kan door iemand op uw locatie te laten komen, of naar een andere afgesproken locatie toe te gaan. Daarnaast is een betrouwbaar brondocument benodigd. Deze aanvraag gaat daarom meer tijd kosten dan bij een volledig digitale aangifte het geval zou zijn, wat iets is om rekening mee te houden. Ook de verzending van het middel duurt langer: per aangetekende post, of het kan op een afgesproken locatie worden opgehaald.

Wat zijn de back to menu ↑ kosten van EH4?

Hoewel de kosten van EH4 verschillen per leverancier, concurreren deze wel met elkaar. Dat betekent dat de prijzen bij elkaar in de buurt blijven, maar ook niet te hoog oplopen.

EH4 is het op één na hoogste niveau van eHerkenning, en wordt alleen gevraagd bij diensten waarbij privacy en beveiliging een zeer grote rol spelen. eHerkenningsmiddelen op betrouwbaarheidsniveau 4 zijn wel prijziger dan middelen op lagere betrouwbaarheidsniveaus.

Reconi KPN Z login Quovadis Digidentity We-ID
EH4 middel 1 jaar € 45 € 55 € 45 € 45 € 72 € 45
Opvragen KvK uittreksel Gratis Gratis Gratis Gratis Gratis Gratis
1 Machtiging EH4 Gratis Gratis Gratis Gratis Gratis Gratis
SMS Gratis Gratis Gratis Gratis Gratis Gratis
Beheermodule Gratis Gratis Gratis Gratis Gratis Gratis
Face-to-face controle € 20 € 10 Gratis Gratis € 17,50 Gratis
Eenmalige koppeling certificaat Gratis € 15 € 25 € 25 Gratis € 25
Totaal € 65 € 80 € 70 € 70 € 93 € 70
Reconi Review KPN Review Z login Review Quovadis Review Digidentity Review We-ID Review

Toelichting


Contracten kunnen worden afgesloten voor meerdere periodes: 5, 3, of 1 jaar. Hoe langer de geldigheidsduur, hoe lager de prijs; ook voor het wijzigen van een EH3-middel kunnen extra kosten in beeld worden gebracht.

Waar kunt u back to menu ↑ inloggen met EH4?

eHerkenning op betrouwbaarheidsniveau 4 stelt gebruikers in staat om in te loggen bij alle loketten waar eHerkenning op betrouwbaarheidsniveau 1, 2, 2+, 3 en 4 wordt gevraagd. Dat betekent dat, zolang de juiste machtigingen zijn uitgedeeld, er overal mee kan worden ingelogd. De beveiliging is zeer streng: inloggen gebeurt met een PKI-certificaat.

Op dit moment maken de KVK en o.a. gemeenten Aa en Hunze, Amsterdam, Ede, Epe, Hilversum, Maastricht, Roosendaal, Soest, Houten, Katwijk, Hof van Twente, Leiden, Winterswijik, Leeuwarden al gebruik van eHerkenning op betrouwbaarheidsniveau 4.

Over de back to menu ↑ duurzaamheid van EH4eHerkenning niveau 4 aanvragen

Goed om te bedenken is dat steeds meer portalen overschakelen op eHerkenning op betrouwbaarheidsniveau 3. Aangeziende niveaus gestapeld zijn, kan daarmee ook op lagere niveaus worden ingelogd. Voor veel partijen is een middel op betrouwbaarheidsniveau 3 daarom de meest geschikte keuze. Vanwege het hoge niveau van beveiliging zijn de kosten van een middel op betrouwbaarheidsniveau 4 wel hoger, maar heeft u wel de zekerheid om altijd en overal in te kunnen loggen – het enige dat dan nog nodig is, is de juiste machtiging.

eHerkenning niveau 4 aanvragen

Ervaringen

Heeft u ervaring met eHerkenning niveau 4 aanvragen?

Beoordeling:
Beoordeling Be the first one!

Uw mening is belangrijk! Schrijf een review!