eHerkenning niveau 1 aanvragen

eHerkenning niveau 1 (EH1) zal verdwijnen op 1 juli 2021. Vanaf dan kan EH1 dus niet meer gebruikt worden om in te loggen, vanaf dan heeft u een hoger niveau eHerkenning nodig.
eHerkenning niveau 1 is het laagste betrouwbaarheidsniveau eHerkenning. Hiermee kunt u bij een aantal overheidsportalen inloggen, zoals voor het aanvragen van een afvalcontainer of om gebreken aan een openbare ruimte te melden. Vanwege strengere wetgeving, sluiten steeds meer diensten zich aan op eHerkenning niveau 3.

eHerkenning niveau 1 vergelijken

Aanbieder
Prijs (per jaar)
Review
Z login niveau 1 aanvragen
Vanaf € 5
We-ID niveau 1 aanvragen
Vanaf € 5
Reconi niveau 1 aanvragen
Vanaf € 5
Quovadis niveau 1 aanvragen
Vanaf € 5,25
Reconi niveau 1 aanvragen
Vanaf € 9
KPN niveau 1 aanvragen
Vanaf € 5

Welke back to menu ↑ kenmerken heeft niveau 1?

Betrouwbaarheidsniveau

Bij eHerkenning Niveau 1 is het betrouwbaarheidsniveau laag. Inloggen gebeurt simpelweg met een gebruikersnaam en wachtwoord. Dit niveau eHerkenning aanvragen kan volledig online.

Controlebevoegdheid

De geldigheid van de eHerkenning aanvraag en de bevoegdheid van de aanvrager, wordt gecontroleerd aan de hand van de registratie bij de Kamer van Koophandel. De uitgifte van het middel kan zowel digitaal als fysiek worden toegestuurd.

Diensten waar u met eHerkenning niveau 1 kunt inloggen:

  • aanvragen van een afvalcontainer
  • subsidies via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
  • melden van gebreken in de openbare ruimte

eHerkenning niveau 1 voldoet niet aan de vereisten van eIDAS, een Europese verordening die grensoverschrijdende authenticatie mogelijk maakt. Dat betekent dat eHerkenning niveau 1 niet in het buitenland kan worden gebruikt. Goed om te weten: door strengere wetgevingen wordt niveau 1 eHerkenning steeds minder bruikbaar. Steeds meer diensten stappen namelijk over naar eHerkenning niveau 3. De verwachting is dat EH1 binnenkort zal verdwijnen.

Denk hieraan bij de eHerkenning aanvraag:

Hoe sneller u alle gegevens bij de leverancier inlevert, hoe sneller een aanvraag kan worden afgerond. Bedenkt echter wel dat foutieve aanvragen voor veel vertraging kunnen zorgen. Vul de eHerkenning aanvraag dus nauwkeurig in. Dit zijn zaken waar bij het aanvraagproces naar wordt gevraagd:

  • organisatiegegevens zoals ze in de KvK staan beschreven
  • NAW-gegevens van de gebruiker(s)
  • een recent KvK-uittreksel van de organisatie waar een natuurlijk persoon op wordt getoond (dus geen holding)

Aangezien de aanvraag volledig online kan plaatsvinden, kan het middel direct na controle worden uitgegeven.

Wat zijn de kosten van eHerkenning niveau 1 aanvragen?

Hoewel de kosten van EH1 verschillen per leverancier, concurreren deze wel met elkaar. Dat betekent dat de prijzen bij elkaar in de buurt blijven, maar ook niet te hoog oplopen. Momenteel liggen de kosten voor niveau 1 tussen de 5 en 20 euro

Over de back to menu ↑ duurzaamheid van EH1eHerkenning niveau 1 aanvragen

eHerkenning niveau 1 zal verdwijnen op 1 juli 2021. Goed om te bedenken is dat steeds meer portalen overschakelen op eHerkenning op betrouwbaarheidsniveau 3. Aangezien de niveaus gestapeld zijn, kan daarmee ook op lagere niveaus worden ingelogd. Dat betekent dus ook dat steeds meer diensten zich gaan aansluiten op eHerkenning niveau 3.

Bedenk voordat u niveau 1 eHerkenning aanvraagt, dat het upgraden van eHerkenning eigenlijk hetzelfde proces is als het proces van eHerkenning aanvragen. Nu een te laag niveau eHerkenning aanvragen kan veel tijd kosten als u uiteindelijk een hoger niveau nodig blijkt te hebben.

eHerkenning niveau 1 aanvragen

Ervaringen

Heeft u ervaring met eHerkenning niveau 1 aanvragen?

Beoordeling:
Beoordeling Be the first one!

Uw mening is belangrijk! Schrijf een review!