eHerkenning Niveau 1 aanvragen

Bij sommige overheidsportalen is eHerkenning met betrouwbaarheidsniveau 1 (EH1) benodigd. Dit middel is verkrijgbaar bij alle zes erkende leveranciers.

eHerkenning Niveau 1 vergelijken

Aanbieder
Prijs (per jaar)
Review
Z login niveau 1 aanvragen
Vanaf € 5
Connectis niveau 1 aanvragen
Vanaf € 5
Reconi niveau 1 aanvragen
Vanaf € 5,95
Quovadis niveau 1 aanvragen
Vanaf € 6,25
Reconi niveau 1 aanvragen
Vanaf € 9
KPN niveau 1 aanvragen
Vanaf € 20

Welke back to menu ↑ kenmerken heeft niveau 1?

Betrouwbaarheidsniveau

Bij eHerkenning Niveau 1 is het betrouwbaarheidsniveau laag.

Inlogmethode

Gebruikers loggen in met een combinatie van wachtwoord en gebruikersnaam.

Aanvraagprocedure

Gebruikers kunnen het middel online aanvragen.

Controlebevoegdheid

Hun bevoegdheid wordt gecontroleerd aan de hand van hun registratie bij de Kamer van Koophandel. Over de uitgifte van het middel is niets bepaald, wat betekent dat het zowel digitaal als fysiek kan worden toegestuurd.

Te gebruiken bij onder andere

Onder EH1 vallen onder meer aanvragen voor een afvalcontainer, subsidies via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en het melden van gebreken in de openbare ruimte. EH1 voldoet niet aan de vereisten van eIDAS, een Europese verordening die grensoverschrijdende authenticatie mogelijk maakt. Dat betekent dat EH1 niet in het buitenland kan worden gebruikt.

Waar moet u bij de aanvraag van eHerkenning op betrouwbaarheidsniveau 1 aan denken?

Hoe sneller u alle gegevens bij de leverancier inlevert, hoe sneller een aanvraag kan worden afgerond. Dit zijn zaken waar bij het aanvraagproces naar wordt gevraagd:

  • Organisatiegegevens
  • Gegevens van de gebruiker(s)
  • Een recent KvK-uittreksel van de organisatie waar een natuurlijk persoon op wordt getoond (dus geen holding)

Aangezien de aanvraag volledig online plaatsvindt, kan het middel direct na controle worden uitgegeven.

Wat zijn de back to menu ↑ kosten van EH1?

Hoewel de kosten van EH1 verschillen per leverancier, concurreren deze wel met elkaar. Dat betekent dat de prijzen bij elkaar in de buurt blijven, maar ook niet te hoog oplopen. Momenteel liggen de kosten voor niveau 1 tussen de 5 en 20 euro. Aangezien bij EH2 geen pincode of eenmalige code benodigd is bij inlogacties, zijn eHerkenningsmiddelen op betrouwbaarheidsniveau 2 wel prijziger dan middelen op lagere betrouwbaarheidsniveaus.

Waar kunt u back to menu ↑ inloggen met EH1?

eHerkenning op betrouwbaarheidsniveau 1 stelt gebruikers in staat om in te loggen bij alle loketten waar eHerkenning op dat niveau wordt gevraagd. Goed om te bedenken is dat dit er steeds minder worden: in 2019 gaan veel overheidsportalen naar betrouwbaarheidsniveau 3.

Over de back to menu ↑ duurzaamheid van EH1eHerkenning niveau 1 aanvragen

Goed om te bedenken is dat steeds meer portalen overschakelen op eHerkenning op betrouwbaarheidsniveau 3. Aangezien de niveaus gestapeld zijn, kan daarmee ook op lagere niveaus worden ingelogd. Dat betekent dus ook dat voor veel partijen een eHerkenningsmiddel op niveau 3 wellicht interessant kan zijn. Bij een upgrade moet het hele aanvraagproces opnieuw worden doorlopen, en aangezien er fysieke verzending aan te pas komt, kan dat mogelijk (te) veel tijd kosten. Wie gelijk het juiste niveau aanvraagt, kan een hoop tijd besparen.

eHerkenning Niveau 1 aanvragen

Ervaringen

Heeft u ervaring met eHerkenning Niveau 1 aanvragen?

Beoordeling:
Beoordeling Be the first one!

Uw mening is belangrijk! Schrijf een review!